Beeldboek wie denkt alleen te zijn

Gesprekstof voor begeleiders van gesprekken en bijeenkomsten

Wie denkt alleen te zijn doet verslag van een tocht naar eigenheid en vrijheid. Geeft woorden aan gevoelens bij fijne en moeilijke momenten in het leven. Het boek is te gebruiken als inspiratiemateriaal bij gesprekken en bijeenkomsten, en doet suggesties om een eigen verhaal te vertellen.

Hoewel ieder een eigen levensweg gaat, zijn er momenten waarop we bij elkaar komen en ons verbonden weten. Dan lopen we samen een stukje op om ervaringen uit te wisselen, steun te bieden en inzichten te ontvangen. Ik ben gaan beseffen hoe waardevol dit is en hoeveel dit bijdraagt aan een mooiere wereld.

In wie denkt alleen te zijn deel ik belevenissen van fijne en moeilijke momenten, opgedaan tijdens mijn tocht naar eigenheid en vrijheid. Samen vormen ze een geheel dat gebruikt kan worden als inspiratiemateriaal bij gesprekken en creatieve bijeenkomsten. De teksten, tekeningen en foto’s nodigen uit om een eigen verhaal te vertellen. Of om aan te haken bij iets wat minder makkelijk gezegd kan worden, maar wel gevoeld.

Het boek bestaat uit drie thema's:

1. Zinvol leven
2. Moeilijke momenten
3. Zin en zon in je leven

Achter in het boek staan suggesties om met het boek te werken.

Wie denkt alleen te zijn kost 24,50 euro (exclusief verzendkosten brievenbuspakketje van 4,60 euro).
Te bestellen door een mail te sturen naar: mariette.feijen@gmail.com


Inspiratie voor begeleiders zelf

Voor coaches, humanistisch werkers, geestelijk verzorgers en anderen kan ik inspiratie (komen) geven hoe met het boek gewerkt kan worden in de vorm van een workshop. Behalve de tips die je krijgt, ga je er ook zelf mee aan de slag.

Bijdrage in overleg.
Bel gerust voor informatie: 06 36207016

 
 
Thema 1: Zinvol leven

Wat is eigenlijk mijn zin van het leven?
Ik mag dit allemaal zelf uitzoeken: wie ik ben en wat ik met mijn leven wil. Welke keuzes maak ik, durf ik echt vrij en eigen te zijn? En hoe verhoud ik mij tot andere mensen: wat kunnen we van elkaar leren?

Een pad van weten en niet meer weten.
Van momenten van heel gelukkig zijn en van me echt rot voelen.

Van mijn verlangen kennen, volgen, uitproberen en bijstellen.
Van verbinding ervaren en van alleen, zelfs eenzaam zijn.

 
Thema 2: Moeilijke momenten

De vriendschap die verbroken wordt. De relatie die ontbreekt en zo gewenst is. Het huwelijk dat eindigt. Het alleen voelen, eenzaam zelfs.
De ziekte die ongeneeslijk blijkt. Het overlijden van een geliefde en de rouw die hier op volgt. Heftige en pijnlijke emoties.

Een eigen weg die niet over rozen gaat. Zoveel vallen en opstaan tijdens het ontdekken wie ik ben en wat bij mij past. Het zoeken naar aansluiting bij anderen zonder mijn eigenheid te verliezen.
Het intense onderzoeken van diepere pijnlagen die om aandacht vragen. Angsten, onzekerheden, verdriet en wanhoop. Het onder ogen zien, voelen, verwerken en loslaten, omdat ik anders niet verder kan.

Thema 3: Zin en zon

Ik ken ze, die fijne momenten dat alles stroomt en vanzelf gaat.
Dankbaar ben ik voor wat ik heb. Tevreden met mezelf en met wat ik kan. Zo blij en gelukkig voel ik me dan. Mijn verlangens zijn vervuld en mijn bestaan ziet er stralend uit. Ik voel me verbonden met andere mensen in de activiteiten die we samen ondernemen. En wat ik graag alleen doe, daar is alle rust en ruimte voor.